Ser

Ser

Przy produkcji naszych słodkości stosujemy surowce wyłącznie naturalne. Dowodem czego jest produkcja bułek słodkich i serników z naturalnego białego sera typu krajanka. Ser ten produkowany jest w lokalnej mleczarni, nie zawiera konserwantów ani innych substancji chemicznych. Przygotowanie sera na sernik jest pracochłonnym procesem gdyż wymaga kilkukrotnego mielenia sera, łączenia go z mlekiem i budyniem.

Większość dzisiejszych cukierni idzie na łatwiznę i produkuje swoje ciasta z gotowych mas serowych które w swoim składzie zawierają duże ilości cukru, konserwanty oraz substancje zagęszczające takie jak: skrobia modyfikowana, guma ksantanowa, karagen oraz sztuczne aromaty smakowe.

Nasze serniki pozbawione są dodatków chemicznych, a ich naturalny smak zawdzięczamy tradycyjnym wieloletnim recepturom. Jeśli jesteście Państwo zwolennikami słodkości warto wybierać produkty naturalne gdyż daje to nam pewność, iż nie przypłacimy tego zdrowiem.

W naszej ofercie posiadamy kilka rodzajów sernika w tym:

  • sernik domowy z pianką
  • sernik domowy z kokosem
  • sernik domowy z budyniem sernik
  • wiedeński sernik z brzoskwiniami
  • sernik szachownica sernik krakowski
  • sernik na zimno z galaretką
  • sernik venus sero – makowiec

Zalety naszych serników:

– produkt pozbawiony konserwantów
– najwyższa świeżość
– doskonały smak
– ograniczona zawartość cukru

Wady:
– wysoki koszt produkcji
– wydłużony czas przygotowania sernika