torty_dla_dzieci14

Tort dla dzieci

Torty dla dzieci cechuje brak alkoholu i bardziej słodki smak. Wykonane są zwyczajowo z jasnego lub ciemnego biszkoptu, udekorowane marcepanem a ich kształt i kolor zależy wyłącznie od Państwa wyobraźni. Na życzenie klienta wykonujemy różnego rodzaju torty dla dzieci takie jak:

Słodkość: slodkosc3

Orientacyjna waga : od 1,00 – 7,00 kg

Czytaj dalej

Tort szwarcwaldzki

Tort szwarcwaldzki

Tort wykonany w tym stylu to wykwintne połączenie ciemnego biszkoptu kakaowego który wyraźnie nasączony jest alkoholem oraz naszej naturalnej śmietany. Wszystko wzbogacone jest o dużą ilość wiśni. Tort udekorowany jest wiśniami i cały obsypany jest ciemnymi płatkami czekolady.

Słodkość: slodkosc2

Orientacyjna waga : od 0,90 – 20,00 kg

tort kakaowy

Tort czekoladowy

Tort czekoladowy to połączenie ciemnego biszkoptu nasączonego alkoholem, który przesmarowany jest dżemem z czarnej porzeczki a jego główny składnik to doskonały krem czekoladowy przygotowany na bazie mleka. Całość dekorowana jest według uznania klienta, a boki tortu obsypywane są ciemnymi płatkami czekolady.

Słodkość: slodkosc3

Orientacyjna waga : od 0,90 – 20,00 kg

Tort advocatowy

Tort advocatowy to połączenie jasnego biszkoptu mocno nasączonego alkoholem, który przesmarowany jest dżemem z czarnej porzeczki a jego główny składnik to wyśmienity krem advocatowy wzbogacona o drobno krojone brzoskwinie. Całość dekorowana jest według uznania klienta, a boki tortu obsypywane są wiórkami kokosowymi.

Słodkość: slodkosc3

Orientacyjna waga : od 0,90 – 20,00 kg

Tort tradycyjny

Tort tradycyjny to połączenie jasnego biszkoptu mocno nasączonego alkoholem, który przesmarowany jest dżemem z czarnej porzeczki a jego główny składnik to nasza naturalna i śmietana wzbogacona o drobno krojone brzoskwinie. Całość dekorowana jest według uznania klienta, a boki tortu obsypywane są wiórkami kokosowymi.

Słodkość: slodkosc2

Orientacyjna waga : od 0,90 – 20,00 kg

Deserowe

Ciasto deserowe to połączenie jogurtowego spodu z dodatkiem kakao, który przesmarowany jest grubą warstwą prażonych jabłek wzbogaconych o galaretkę agrestową czemu zawdzięcza charakterystyczny zielony kolor. Ciasto udekorowane jest żelem cukierniczym który nadaje mu niebywały połysk.

Słodkość: slodkosc2

Orientacyjna waga : 0,70 kg

Krówka

Krówka to jedno z najsłodszych ciast w naszej ofercie. Spód wykonany jest z miękkiego ciasta biszkoptowego z dodatkiem karmelu, a krem to mleczna masa krówkowa wykończona małymi orzeszkami. To prawdziwa gratka dla dzieci i miłośników słodkich miast o smaku przypominającym popularne cukierki krówki.

Słodkość: slodkosc5

Orientacyjna waga : 0,65 kg

SONY DSC

Trójsmak

Trójsmak to jak sama nazwa wskazuje połączenie 3 smaków. Jego bazę stanowią cienkie spody biszkoptowe przesmarowane odpowiednio kremem advocatowym, kremem czekoladowym, oraz śmietaną. To wyśmienite połączenie doskonale sprawdziło się i zaskarbiło uznanie wielu naszych klientów.

Słodkość: slodkosc3

Orientacyjna waga : 0,85 kg

Stefanka

Stefanka to jedno z najbardziej ulubionych ciast, którego receptura sięga korzeniami początków XX wieku. Jest to ciasto przygotowane z jasnych i cienkich spodów biszkoptowych przesmarowanych dżemem z czarnej porzeczki oraz przełożonych grubszą warstwą śmietany. Całość oblana jest ciemną czekoladą i udekorowana wiórkami kokosowymi, orzechami i dekoracyjnymi cukierniczymi.

Słodkość:slodkosc2

Orientacyjna waga : 0,65 kg

Tiramisu- do Deserówki

Tiramisu

Tiramisu jest ciastem bazującym na dużym dodatku kawy. Jego spody biszkoptowe wzbogacone są zmieloną kawą, a krem to w głównej mierze śmietana z dodatkiem kawy. Ciasto to jest wyjątkowo miękkie i idealnie nadaje się jako pyszny deser. Całość posypana jest kawą cappuccino oraz kakao.

Słodkość: slodkosc4

Orientacyjna waga : 0,60 kg

Sernik z galaretka

Sernik na zimno

Sernik na zimno to doskonała kompozycja składników jakimi są ser, śmietana, galaretka. Wszystko przygotowywane jest na zimno, a jedynym pieczonym elementem jest cienki spód biszkoptowy. Całość oblana jest grubą warstwą kolorowej galaretki z zatopionymi w środku owocami.

Słodkość:slodkosc2

Orientacyjna waga : 0,85 kg

Sernik venus 2

Sernik venus

Sernik venus to doskonała kompozycja składników jakimi są ser, śmietana, galaretka. Wszystko przygotowywane jest na zimno, a jedynym pieczonym elementem jest cienki spód biszkoptowy.

Sernik może być oblany galaretką z owocami lub wiórkami kokosowymi.

Słodkość: slodkosc2

Orientacyjna waga : 0,85 kg

Fale dunaju 2

Fale dunaju

Faje dunaju to wyjątkowe połączenie delikatnego spodu biszkoptowego na którym ułożone są jabłka pokrojone w półksiężyce. Całość oblana jest kremem bazującym na śmietanie i budyniu i oblana jest niewielką ilością czekolady.

Słodkość: slodkosc3

Orientacyjna waga : 0,75 kg

SONY DSC

Kostka węgierska

Kostka węgierska to ciemne ciasto kremowe. Jej podstawą są ciemne spody biszkoptowe przesmarowane czarną porzeczką, a krem to wyjątkowe połączenie mleka i budyniu z dodatkiem alkoholu. Całość oblana jest ciemną czekoladą i udekorowana wiórkami kokosowymi, orzechami i dekoracjami cukierniczymi.

Słodkość: slodkosc3

Orientacyjna waga : 0,65 kg

Pijak

Pijak to kolejne ciasto z mocno wyczuwalną zawartością alkoholu. Składa się on z kilku spodów biszkoptowych a krem oparty jest na budyniu. Ciasto wykończone jest biszkoptami moczonymi w zalewie alkoholowej a całość delikatnie oblana jest ciemną czekoladą.

Słodkość: slodkosc2

Orientacyjna waga : 0,60 kg

Rolada makowa2

Rolada makowa

Podobnie jak nasze makowce również rolada makowa wykonana jest z samodzielnie przygotowanego i przerobionego maku wzbogaconego o rodzynki, skórkę pomarańczową oraz miód. Mak zawinięty jest w cienką warstwę ciasta biszkoptowego a wszystko oblane jest grubą warstwą czekolady i wykończone wiórkami kokosowymi, orzechami i dekoracyjnymi cukierniczymi.

Słodkość: slodkosc2

Orientacyjna waga : 1,00 kg

SONY DSC

Sero – makowiec

Jak sama nazwa wskazuje jest to połączenie sernika z makowcem. Ciasto zrobione jest na cienkim kruchym spodzie na który układamy samodzielnie przygotowaną masę makową oraz naturalny ser biały. Ciasto wykończone jest grubą warstwą czekolady i oblane delikatnie białą czekoladą, wiórkami kokosowymi, orzechami i dekoracjami cukierniczymi.

Słodkość: slodkosc2

Orientacyjna waga : 1,40 kg ( blaszka domowa – 3,80 kg)

Makowiec japoński

Makowiec japoński

Makowiec japoński to ciasto cieszące się niezwykłą popularnością. Wykonane jest z naturalnego maku który prażymy, mielimy i przerabiamy z jabłkami, rodzynkami, manną oraz jajkami. Nie posiada on żadnego spodu a całe ciasto to jednolita i pyszna masa makowa.

Słodkość: slodkosc3

Orientacyjna waga : 1,20 kg ( blaszka domowa – 3,30 kg)

Makowiec na biszkopcie

Jako jedni z nielicznych nasze makowce produkujemy nie z gotowej masy makowej zawierającej olbrzymie ilości cukru oraz konserwanty i inne substancje chemiczne a z naturalnego maku który prażymy, mielimy i wzbogacamy o bakalie typu rodzynki, skórka pomarańczowa oraz miód. Mak wyłożony jest na cienką warstwę ciasta kruchego.

Słodkość: slodkosc2

Orientacyjna waga : 1,10 kg (blaszka domowa – 3,20 kg)

Ptasie mleczko2

Pianka

Jest to nasze najlżejsze i najbardziej puszyste ciasto. Jego bazą jest ubite białko z jajek zaserwowane z dużą ilością cukru. Całość wykonana jest w 2-3 kolorach i oblana niewielką ilością czekolady.

Słodkość: slodkosc3

Orientacyjna waga : 0,45 kg

Rolada z kremem

Rolada z pianką

Podobnie jak rolada ze śmietaną ciasto to zawijane jest w cienki biszkopt a jego środek wypełniony jest pyszną pianką o różnych kolorach i smakach. Rolada wykończona jest cukrem pudrem lub niewielką ilością czekolady

Słodkość: slodkosc3

Orientacyjna waga : 0,65 kg

Rolada ze smietana

Rolada ze śmietaną i galaretką

Rolada ze śmietaną i galaretką to znakomite ciasto wykonane z głównej mierze z naszej tradycyjnej śmietany.

Śmietana zawijana jest w cienki biszkopt przesmarowany dżemami owocowymi a jej górna część wzbogacona jest o galaretkę z brzoskwiniami.

Słodkość: slodkosc3

Orientacyjna waga : 0,75 kg

Rolada ze śmietana2

Rolada ze śmietaną

Rolada ze śmietaną to znakomite ciasto wykonane z głównej mierze z naszej tradycyjnej śmietany.

Śmietana zawijana jest w cienki biszkopt przesmarowany dżemami owocowymi a rolada wykończona jest cukrem pudrem

Słodkość: slodkosc3

Orientacyjna waga : 0,75 kg

Krolewskie

Królewskie

Ciasto królewskie wykonane jest z grubego spodu biszkoptowego który przesmarowany jest dżemem oraz jabłkami prażonymi. Całość owita jest warstwą pianki o różnych smakach oraz posypana jest ciastem kruchy które równocześnie dodaje walorów smakowych jak i wizualnych. Królewskie oblane jest niewielką ilością ciemnej czekolady.

Słodkość: slodkosc3

Orientacyjna waga : 0,70 kg

Sernik krakowski

Sernik krakowski to gratka dla miłośników sernika wykonanego z dużej ilości białego naturalnego sera. Wzbogacony jest on o niewielką ilość budyniu oraz rodzynki. Bazą sernika jest kruchy spód a dekoracja to paski z kruchego ciasta oblane białą czekoladą lub pomadą cukierniczą.

Słodkość: slodkosc2

Orientacyjna waga : 0,85 kg (blaszka domowa – 2,70 kg)